A honlapunk 2012. elején megújult, minden friss tartalom az új oldalon érhető el a firesz.sk címen.
A 2012 előtti események mind ezen az oldalon láthatóak.

Énekeljetek új éneket az ÚRnak, énekelj az ÚRnak, te egész föld!

[Zsolt 96,1]

FIX

Üdvözlünk a FIX oldalán!
 

KÉPEK AZ "ARCHÍVUM" MENÜ ALATT!!!!

 

Kérünk olvass el két számunkra fontos igeszakaszt, majd a rólunk szóló rövid ismertetőt.

 

Mert más alapot senki sem vethet a meglevőn kívül, amely a Jézus Krisztus.
Azt pedig, hogy ki mit épít erre az alapra: aranyat, ezüstöt, drágakövet, fát, szénát, szalmát; az a nap fogja világossá tenni, mivel tűzben jelenik meg, és akkor mindenkinek a munkája nyilvánvalóvá lesz; és hogy kinek mit ér a munkája,
azt a tűz fogja kipróbálni.
1 Korintus 3,11-13

Jézus mondja: „Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és nekidőltek annak a háznak, de nem omlott össze, mert kősziklára volt alapozva. Aki pedig hallja tőlem ezeket a beszédeket, de nem cselekszi, hasonló lesz a bolond emberhez, aki homokra építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; az összeomlott, és teljesen elpusztult.” Máté 7,24-27

 

Bemutatkozásunkat a már-már "legendás" jabloncai táborokkal kell kezdenünk. Ezek voltak az első FIRESZ táborok az 1990-es évek elején. A gyerek munkaterület élén Fülöp Éva, Balázs Éva és Zsuzsa álltak, az ifjúsági munkaterületen elsősorban Horvát Pál és Édes Árpád.

Folytonosság: Több munkatársunk 1990 óta részt vett a FIRESZ jabloncai táboraiban, kezdetben mint segítő, majd pedig szervezőként. A fiatalabbak természetesen később csatlakoztak hozzánk, sokan úgy, hogy előbb gyermektáboraink résztvevői voltak, majd segítők, végül pedig aktív, szervező munkatársak.

Felvidék keleti és közép-tájain a dolgok úgy alakultak, hogy az évek során 3-4 munkacsoport is kiformálódott.

Egyrészt Fülöp Éva továbbvitte szolgálatát sok munkatársával együtt, eleinte a FIRESZ gyermek-munkacsoportjaként működő Fireszkében (1995-től), majd néhány munkatárssal az önállósult Fénysugár polgári társulás égisze alatt (2004-től, www.fenysugar.sk), mely elsősorban a kassai gyerekek táboroztatására és a Gyereknaptár kiadására koncentrál.

E mellett 1996-tól elindult egy új irány, mely Kása Gergely és Melinda, (továbbá eleinte:) Molnár Árpád, André János, Pusztai Zoltán (máig), Lázár Mónika, (később:) Liska Ottília és Anita, majd: Kiss Miklós és Ottília, Feke Gábor és Anita, Hangácsi Krisztina és Zsuzsa, Gazsi Judit stb. nevéhez köthető (emberileg...). Ennek az iránynak a lényege, hogy gyerek és tinitáborainkban a gyerekcsoportokkal egy családot alkot(nak) a csoportvezető(k), és a tábor egész ideje alatt együtt vannak az egy sátorban (vagy házban) táborozó csoportjukkal. A cserkészmozgalom tapasztalataiból több elemet átvettünk, ugyanakkor kialakult sajátos látásunk és programstruktúránk is. 1996 óta minden évben szerveztünk gyerektábort, volt olyan év, hogy tinitábort is, illetve gyerek/tinitábort, valamint év közben ifjúsági találkozókat, melyeket 2005 óta FelemelŐ ifinapoknak nevezünk (Kiss Miki ötlete alapján).

Középen André János, Gáspár Tibor, Molnár Árpád kezdték el a borzovai tinitáborok szervezését, és ennek nyomán szintén kialakult egy munkacsoport, illetve egy elsősorban Rozsnyóhoz és Szilicéhez köthető folyamatosan formálódó dicsőítő zenekar is.

Munkatársaink szavazatai alapján 2009 márciusától vettük fel az keleti és középi FIRESZ munkatársakat összefogó FIX emcsé nevet, mely a krisztusi szilárd alapra utal, de a Fiatalok Krisztusért Színesen szavak kezdőbetűjéből áll össze, "ixesítve" - ami pedig Krisztus Urunk nevének görög kezdőbetűje: X = Kh (Khrisztosz).

A tárhely támogatója a Webonic.hu