A honlapunk 2012. elején megújult, minden friss tartalom az új oldalon érhető el a firesz.sk címen.
A 2012 előtti események mind ezen az oldalon láthatóak.

Énekeljetek új éneket az ÚRnak, énekelj az ÚRnak, te egész föld!

[Zsolt 96,1]

A Fiatal Reformátusok Szövetségének Cantate Domino kórusa

                              

A Fiatal Reformátusok Szövetségének országos kórusa 1997- ben alakult. Célja, hogy minél több gyülekezetbe elvigye énekszóban az evangéliumot. A fiatal kórustagok Szlovákia számos magyarlakta helységéből érkeznek, a keleti régióktól egészen a nyugatiakig. A kórus évente 5-6 alkalommal tartja próbáit, melyek gyülekezeti szolgálattal kapcsolódnak egybe. A kórus énekel istentiszteleteken, koncerteken, áhítatokon.

A kórus 1997-ben Ágh Tibor népdalgyűjtő, majd 1998 és 2004 között Berkesi Sándor, Liszt-díjas karnagy vezetése alatt működött. Jelenleg Süll Kinga, a németországi Halléban végzett egyházzenész vezényli. A kórus 1999-ben a XI. Kodály Napokon (Galánta, Szlovákia) az országos versenyen aranykoszorús minösítést nyert. Legjelentősebb külföldi útjai Ausztriába, Németországba, Magyarországra, Hollandiába, Csehországba és Erdélybe vezettek.

                           

A kórus első hanghordozója 2000-ben, a második 2007-ben jelent meg, a kórus alakulásának 10 éves jubileuma alkalmából. Istennek hálát adva az eltelt 10 esztendőért a Fiatal Reformátusok Szövetségének Kórusa a jubileum alkalmából felvette a Cantate Domino (Énekeljetek az Úrnak) Kórus nevet.

 

                                             

A tárhely támogatója a Webonic.hu